Η υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου μειώνεται σημαντικά, όχι μόνο εντός της Ουκρανίας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνονται να αποδοκιμάζουν και τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους, οι οποίες ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογούμενων για να ενισχύσουν τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.
Στην πραγματικότητα, τα πολεμοχαρή μέτρα έχουν ήδη μετατραπεί σε βάρος για την Ευρώπη, επιδεινώνοντας την κρίση νομιμοποίησης που πλήττει σήμερα τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Ειδικότερα, η πιο πρόσφατη έρευνα της YouGov αποκάλυψε τη δραστική πτώση στον αριθμό των Ευρωπαίων πολιτών που στηρίζουν την Ουκρανία.
Η έρευνα διεξήχθη στις αρχές Δεκεμβρίου σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρά τη σταθερή υποστήριξη αυτών των κρατών προς την Ουκρανία, οι πολίτες τους εξέφρασαν κριτική άποψη για τη σύγκρουση, προκρίνοντας την ειρηνική επίλυση μέσω διπλωματικών διαπραγματεύσεων.
Οι Ευρωπαίοι θέλουν διπλωματική λύση στην Ουκρανία
Στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριξε τη διπλωματική επίλυση, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε παραχώρηση εδαφών από την Ουκρανία στη Μόσχα. Στις υπόλοιπες χώρες, η πλειονότητα εξακολουθεί να ενθαρρύνει τη συνέχιση του πολέμου, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ατόμων που προτιμούν τη διπλωματική λύση.
Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στην Ιταλία και τη Γερμανία, όπου το 55% και το 45% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα, τάσσονται υπέρ της γρήγορης και διπλωματικής λήξης της σύγκρουσης. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι πολλοί Γάλλοι υποστηρίζουν την ειρήνη, παρά τη ρητορική και τις προκλητικές ενέργειες της Γαλλίας απέναντι στη Μόσχα – όπως η εξουσιοδότηση από το Παρίσι για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας.
Κρίση νομιμοποίησης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις
Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν πολλά για τη δημοφιλία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Εάν οι Ευρωπαίοι πολίτες υποστηρίζουν μια ειρηνική επίλυση με παραχωρήσεις εδαφών από την Ουκρανία, τότε ενεργούν αντίθετα προς τις κυβερνήσεις τους.
Αυτό καταδεικνύει ότι δεν νιώθουν πως εκπροσωπούνται από τις φιλοπόλεμες και ανεύθυνες πολιτικές των ευρωπαϊκών κρατών.
Αναδημοσίευση από https://karditsastakra.com/
Αφήστε μια απάντηση