Η ασπαρτάμη συνδέθηκε με την «πιο επιθετική» μορφή καρκίνου του εγκεφάλου

Μια νέα κινεζική μελέτη αποκάλυψε μια ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της ασπαρτάμης, ενός συνήθως χρησιμοποιούμενου τεχνητού γλυκαντικού, και του γλοιοβλαστώματος, της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες διερεύνησαν πώς η ασπαρτάμη επηρεάζει τα βακτήρια του εντέρου σε ποντίκια και πώς αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη όγκων.

Παχυσαρκία, Πάρκινσον και HIV
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη ασπαρτάμης μείωσε τη συγκέντρωση των βακτηρίων Rikenellaceae, κάτι που έχει προηγουμένως συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η νόσος Πάρκινσον και ο HIV.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης επηρεάζει τη γονιδιακή ρύθμιση στα γλοιοβλαστώματα, υποδηλώνοντας μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της διατροφής, της εντερικής χλωρίδας και της ανάπτυξης καρκίνου.

Η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται κυρίως σε ποτά διαίτης. Είναι ένα έκδοχο εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό E951.

[Ίδρυμα Υγείας Dr. Rath]

https://korakas-news.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *