Μια νέα κινεζική μελέτη αποκάλυψε μια ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της ασπαρτάμης, ενός συνήθως χρησιμοποιούμενου τεχνητού γλυκαντικού, και του γλοιοβλαστώματος, της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου.
Οι επιστήμονες διερεύνησαν πώς η ασπαρτάμη επηρεάζει τα βακτήρια του εντέρου σε ποντίκια και πώς αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη όγκων.

Παχυσαρκία, Πάρκινσον και HIV
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη ασπαρτάμης μείωσε τη συγκέντρωση των βακτηρίων Rikenellaceae, κάτι που έχει προηγουμένως συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η νόσος Πάρκινσον και ο HIV.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης επηρεάζει τη γονιδιακή ρύθμιση στα γλοιοβλαστώματα, υποδηλώνοντας μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της διατροφής, της εντερικής χλωρίδας και της ανάπτυξης καρκίνου.
Η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται κυρίως σε ποτά διαίτης. Είναι ένα έκδοχο εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό E951.
[Ίδρυμα Υγείας Dr. Rath]


Αφήστε μια απάντηση